Dúlák Debrecenben - Hofgárt-Ékes Noémi

12744543_10154037259069260_3365201975368034939_n.jpg

Gyermekként mindig a szülésznői hivatásról álmodoztam. Később egyre inkább a gyermekvárás és a szülés alatti lelki folyamatok kerültek az érdeklődésem középpontjába. A pszichológia szakra is ez a vágy hajtott, tudni szerettem volna, vajon milyen hatással van ránk, ahogyan megszületünk?

Hogy a lehető legkomplexebb tapasztalati anyagra tegyek szert, fél évet a szülőszobán töltöttem önkéntes segítőként, ahol rengeteget tanultam a szülés folyamatáról, betekintést nyerhettem számtalan család legemlékezetesebb pillanataiba. Fantasztikus hónapokat töltöttem a Klinikán.

A szülőszobai élményeket csak a saját gyermekeim érkezése múlta felül. Az első lányom 2012-ben császármetszéssel, a második lányunk pedig 2015-ben, természetes úton jött világra. Az ő születésük, valamint a szülőszobai tapasztalások együtt minden addigi tanulmányomat felülmúló intenzitással tették világossá számomra, hogy születésünk körülményei, a szülésre, várandósságra való tudatos készülődés kulcsfontosságú momentumai életünknek. Ez a hit hozta a Renatal nevű összefogást, amelynek alapító tagja vagyok, és ez hozta a DONA dúlaképzésén való részvételt is, amely a folyamatban lévő pszichológiai tanulmányaimat csodálatos módon egészítik ki. Bepillantást nyerhettem a várandósság és a vajúdás alatti lelki támogatás legfontosabb kérdéseibe, az élettani szülés folyamatába, a gyermekágy időszakának kérdéseibe - a megszerzett tudást pedig a hozzám forduló leendő szülők javára szeretném használni. Egyéni szülésfelkészítésre minden szerdán szeretettel várom a hozzám fordulókat a Renatal Nap utcai központjában! (Előzetes bejelentkezés és időpontegyeztetés szükséges az ekes.noemi@gmail.com email címen). 

Címkék: dúla