A szül(et)és élményéért

2016.sze.28.
Írta: renatalcsoport Szólj hozzá!

Dúlák Debrecenben - Ferenczi Gabi

Ferenczi Gabi vagyok, szülésfelkészítő, szüléskísérő és gyermekágyas dúla, szociálpolitikus.

untitled_design_1.jpg

Három gyermek édesanyjaként sok tapasztalásban volt részem az elmúlt 10 évben. Sokat tanultam magamról, az anyaságról, a nőiségről. Szüléseim, anyává válásom meghatározó élmények voltak számomra. Már a kezdetektől éreztem, mennyire sokat tud segíteni a várandós, a szülő nőnek, a gyermekágyas anyának egy elfogadó női segítő. Egy asszonytárs, akinek nincsenek elvárásai, aki  az anyát mindenben támogatja, és a lehető legtöbb információval és odafordulással segíti döntései meghozatalában, céljai elérésében, vagy csak egyszerűen az új élethelyzetekhez való alkalmazkodásban.

Gyermekeim születésekor éreztem leginkább nőiségem kiteljesedését és tapasztaltam meg a szülés fantasztikumát, megrendítő erejét, testem kifinomult rendszerének összehangolt működését. És azt is, hogy mennyire sokat jelent egy gyermekágyban lévő nőnek a ráhangolt, odaadó női segítség a családi rendszer újraszerveződése idején, amikor a nő legfontosabb és egyetlen dolga a kisbabájával való összehangolódás. Ez a két felismerés indított el a dúlaságom útján. Elsőként Békés Emőke dúlatréningjén, majd a DONA Nemzetközi szüléstámogató dúlaképzésen vettem részt, illetve fontos ismeretekre tettem szerte a Szoptatásért Magyar Egyesület Korszerű szoptatási ismeretek I. című kurzusán.

Munkám során segítem a hozzámfordulókat, hogy várandósságuk és szülésük folyamán fel tudják ismerni, és meg tudják tapasztalni a nők hegyeket megmozgató erejét, valamint, hogy tudatosan, a szükséges információk birtokában tudjanak döntéseket hozni életük e meghatározó eseményének körülményeiről. Megerősítem az apákat támogató szerepükben, hogy ne csak szemlélői, hanem aktív részesei lehessenek ennek a lenyűgöző folyamatnak. Jelenlétemmel, konkrét segítségnyújtással, szoptatástámogatással segítem a megszületőben lévő családot a gyermekágy érzékeny -  és lássuk be - olykor nehéz időszakán. A szülés mellett a gyermekágyban is szívesen nyújtok támogatást akár a szoptatási tanácsadással is.

 

A dúlaság számomra odafordulás, figyelem, empátia, támogatás, az anyákba és a nőkbe vetett megingathatatlan hit.

 

Keress, ha támogatásra vágysz, vagy egyszerűen csak beszélgetnél.

+36302515988

korfergab@gmail.com

Címkék: debrecen, dúla

Apa kezdődik… - Apák, férfiak csoportja indul októberben

 

Csoportos alkalmaink fókuszában elsősorban a férfi útja, szerepei, fejlődése áll.

  • Melyek azok a szerepek, tapasztalások, melyek megszabják a férfi nemi hovatartozását?
  • Jelenkori társadalmunk felgyorsult változásai, az értékek átrendeződése, vajon milyen hatással van a férfiasság megélésére, milyen elvárásokat támaszt a környezet a férfiak viselkedésével szemben?
  • Hogyan egyezteti össze a férfi a családban és a külső társadalomban megformált szerepeit?

 

beach-1326656_1920.jpg

A csoportmunka során ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ.

A beszélgetéseink, gyakorlataink fő témái:

  • A férfi szerepei, beavatódása
  • A férfi érzelmi élete
  • Munka és magánélet összeegyeztetése
  • Férfi a családban, az apaság csodája

A csoportmunka módszere:

Zárt, kis létszámú csoportban kerül sor a gondolatok, érzések feltárására, a fejlődési igények meghatározására a mese-, történet- és filmelemzés módszertani eszközeivel.

A csoport létszáma: max. 10 fő

Jelentkezés és információ: renatalmunkacsoport@gmail.com

Csoportvezető:

Erdei Sándor coach, tréning specialista

a www.filmescoaching.blogspot.hu szerzője

Címkék: apa csoport