A szül(et)és élményéért

2016.jún.16.
Írta: renatalcsoport Szólj hozzá!

VBAC-egyszer császár, mindig császár?!

Június 18.-án szombaton, 11.00-tól VBAC beszélgetésre várunk titeket. A ReNatal vendége lesz Schimcsig Nóra (dúla, szülésfelkészítő, 2011. óta havonta VBAC-klubot szervez Budapesten, a facebook „Császár utáni hüvelyi szülés (VBAC) - VBAC info and support / Hungary” oldalának üzemeltetője.) A következő sorokkal ajánlja figyelmetekbe a programot: 

Nyilvánvalóan a LEGJOBBAT szeretnéd magatoknak. De az micsoda?! Mindenki mást mond... Gyere, beszélgessünk! Bizonyára sok benned a kérdés. Hozd el a párodat, a barátnődet, hogy ők is képben legyenek! Mi nem a tutit akarjuk megmondani, inkább tényeket és szempontokat felvillantani, amikre a rendelésen sokszor nincs idő, hogy te dönthess. Tájékozottan, felelősen.

Örömmel beszélgetünk veled, ha pontosan tudod, mit akarsz. És akkor is, ha fogalmad sincs. Itt lesznek, akik már megtalálták, hol és kivel. Meg azok is, akik még nem tudják. És talán azok is, akikkel lehet így, vagy úgy. Melyek az előnyei egy természetes szülésnek, és melyek egy ismételt császárnak? Melyik útnak mik a kockázatai? Tudod magadról, hogy „jó VBAC jelölt” vagy-e?

 

A beszélgetés további résztvevői: 

Hofgárt-Ékes Noémi pszichológus és dúlajelölt, a ReNatal alapító tagja, 2012-ben sürgősségi császármetszéssel, 2015-ben pedig természetes úton hozta világra gyermekeit. 

Sándor-Molnár Helga, a ReNatal tagja aktuálisan is VBAC szülésre készül, első kislánya 2014.-ben született meg. 


Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

vbac_4.jpg

Szülés félelem nélkül, természetesen, gyengéden - HipnoSzülés, a Mongan-módszer

A Hipnoszülésről szóló előadás június 18.-án 12.30-kor kezdődik a Víztoronyban. És hogy mi is az a hipnoszülés? 

Társadalmunkban élete legnagyobb részében a legtöbb nő más asszonyok negatív szülésélményeit hallgatja. Mindenki, anyjától kezdve, nővérein, nagynénjein, unokatestvérein, barátain keresztül az idegenekig, el akarja mesélni neki szülése rémtörténeteit. Nem csoda, ha sok kismama aggódva „várja” a napot. Arra kondicionálták, hogy higgye, a szülés elviselhetetlen kínokkal jár, és ezért a nők napjainkban elmondhatatlanul rettegnek a szüléstől. Ettől a félelemtől aztán testük görcsösen feszültté válik, és ez a feszültség megakadályozhatja őket abban, hogy testük könnyedén végrehajtsa a szülés normális, élettani feladatát. Az eredmény? Épp az, amitől annyira féltek – hosszú, fájdalmas, csalódást keltő szülés. Van ebből kiút?! Kell, hogy legyen! Sok kultúra van, ahol az asszonyok a szülésről a boldog izgatottság, a béke, az érzéki szeretet, vagy a diadal történeteit mesélik egymásnak, és derűs magabiztossággal várják, hogy átélhessék, amikor majd eljön az ő idejük. Változzon a szülés ismét nyugodt, gyönyörű és békés élménnyé! Ezt a lehetőséget kínálja Marie Mongan módszere: a szülésre készülődés egyszerű programja segítségével a nők megtanulják a szülést újra normálisnak látni, elengedve félelmeiket. A HipnoSzülés rövid, egyszerű tanfolyamának segítségével megértik, hogyan működnek a szülőizmok tökéletes harmóniában - amire teremtették őket -, ha a test eléggé ellazult, és a pár bízik a szülésben. A nő megtanulja elérni ezt a mély nyugalmat, megszabadulva attól a feszültségtől, melyet a félelem teremt, és megtanulja, hogyan hagyatkozhat természetes szülési ösztöneire egy nyugodt, derűs, kellemes szülés érdekében. A HypnoBirthing koncepciója egyszerre ősi és modern – évezredes bölcsességet egyesítünk a legmodernebb felfedezések tanulságaival. Képzett HipnoSzülés tanácsadóink 25 éve, már a világ 46 országában tanítják sikerrel a nőknek és kísérőtársaiknak, hogy bízzanak a szülésben, és engedjék el félelmeiket és korlátozó gondolataikat. Néhány kulcstechnika begyakorlásával az anya arra programozza az elméjét, és arra kondicionálja a testét, hogy könnyedén szüljön. "Nem csak arról van szó, hogy könnyű vajúdást akarunk, anélkül, hogy az anya vagy a gyermek sérülését kockáztatnánk. Ennél tovább kell mennünk. Meg kell értenünk, hogy a szülés alapvetően spirituális, nem csak testi teljesítmény. Egy gyermek megszületése a szeretet tökéletes megvalósulása." - Dr. Grantly Dick-Read, 1953.

Schimcsig Nóra Budapesten él, egy serdülő fiú édesanyja. 2007. óta dúla, 2010. óta okleveles HypnoBirthing szülésfelkészítő. Emellett gyermekágyas dúla, önkéntes szoptatási segítő, a facebook népszerű „Természetes szülés” oldalának háziasszonya, aktivista. Meggyőződése, hogy a szülés, a szoptatás sikerének kulcsa a test-lélek harmóniája, munkájának középpontjában tehát az édesanyák (és az édesapák) lelki megerősítése áll. További információ: http://hypnobirthing.hu és https://www.facebook.com/termeszetesszules/

süti beállítások módosítása